top of page
  • Malin Sjöstrand

Time Well Spent på Internetdagarna

Idag är Time Well Spent på Internetdagarna och arrangerar föreläsningar inom "Uppmärksamhetsekonomin". Vi pratar om skärmars påverkan på hjärnan, vår psykiska hälsa och samhället i stort. Först ut var hjärnforskaren Sissela Nutley. Hon bjöd på en djupdykning in i vår hjärna. Hur funkar våra hjärnor och varför vi blir så distraherade och känner ett ständigt sug att kolla våra mobiltelefoner? Hur påverkas vår psykiska hälsa av att vi ständigt är uppkopplade? Vad kan man göra för att hitta en bra balans?


Efter det berättade Time Well Spents Sweden grundare Tove Blomgren och vår nuvarande talesperson Malin Sjöstrand historien om upproret i Silicon Valley, uppmärksamhetsekonomin och hur Techindustrin har förändrats sen dess. Hur gick det till när nyckelpersoner från Google, Facebook och Apple började vända sig emot sina egna skapelser?Intresset för dataspel ökar bland unga och många vill satsa på e-sport. Det finns mycket positivt i e-sporten, men finns det risker? Hur kan man hitta balans i sitt spelande och hur kan man som förälder stötta sitt e-sportintresserade barn på ett bra sätt? Det fick vi lära oss en hel del om av esportexperten Rasmus Sandström, psykologen Oskar Foldevi och Telias hållbarhetschef Anna Augustsson.

Dagen avslutades med en energifylld paneldebatt med Christine Grahn - Facebook, Elin Wallberg - Samsung, Alexandra Lindfors - Ocean, Kimmy Bolke - Alex ledd av fantastiskt inspirerande Gustav Martner! Teknikutvecklingen går inte att stoppa, men hur hittar vi vägar framåt där de digitala tjänsterna har användarnas tid i fokus och fungerande affärsmodeller? Och vilka egenskaper kommer krävas av oss vanliga människor för att återta kontrollen över vår uppmärksamhet?


Om ni vill veta mer om dagen, kontakta malin(at)scriin.se

Comments


bottom of page