top of page
mobil.png

Time Well Spent Sweden – Event

Hjärnan och skärmarna – hur får de en sund relation?

Sissela Nutley – Siri Helle – Martin Forster – Elin Wallberg

15 mars 2019, 18:30
Biograf Skandia, Stockholm

Talare

sissela.jpg

Sissela Nutley

 

Hjärnforskare & medgrundare till Arts & Hearts

Sissela Nutley har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hennes forskning har främst fokuserat på utvecklingen av de exekutiva funktionerna och om de går att påverka med exempelvis datoriserad träning eller genom vad vi ägnar oss åt på fritiden.

 

Hon är en flitigt anlitad föreläsare om hjärnans formbarhet, uppmärksamhet och relationen till sociala medier. Sissela syns ofta i media och driver den ideella föreningen Arts & Hearts – samhällsförändring genom scenkonst och är aktuell med boken "Distraherad – hjärnan, skärmen och krafterna bakom".

martin.png

Martin Forster

 

Psykolog, forskare och författare

Martin Forster är leg. psykolog och fil. dr i psykologi. Under två decennier har han med behandling av och forskning om psykisk ohälsa hos barn och unga. En stor del av hans arbete har handlat om att utveckla olika former av stöd till föräldrar.

 

På senare år har Martins forskning handlat om hur man kan övervinna problemet att många barn i dag inte nås av hjälp, till exempel genom att erbjuda stöd och behandling på nya sätt. Martin är också författare till flera populära föräldrahandböcker, t.ex. "Fem gånger mer kärlek".

siri.png

Siri Helle

Psykolog och författare

Siri Helle är psykolog, författare och föreläsare och brinner för att sprida kunskap kring vad som skapar ett hälsosamt och meningsfullt liv. Helle arbetar på en allmänpsykiatrisk mottagning i Stockholm med utredning och KBT-behandling.

 

Som föreläsare delar hon med sig av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik. Siris texter går att läsa i bland annat Modern Psykologi och Dagens Nyheter och hon är aktuell med boken "Smartare än din telefon".

elin.png

Elin Wallberg

 

Nordic Corporate Citizenship & Strategic Partnerships Manager på Samsung

Elin är ansvarig för Corporate Citizenship and Strategic Partnerships hos Samsung Electronics Nordic AB, som siktar på att skapa delat värde och innovationer för nya lösningar på samhällsutmaningar.

 

Med över 10 års erfarenhet inom nya teknologier och tvär-sektoriella partnerskap från Rädda Barnen och Plan International där hon arbetat med, brinner Elin för den digitala ekonomin och hur ny teknik och nya teknologier kan hjälpa till att skapa en bättre värld.

Det syns inte

Musikalen som skildrar hur vi egentligen mår

Digitaliseringen händer nu och förenklar mycket i vår tillvaro. Att komma i kontakt med någon är oftast bara några knapptryckningar bort. Samtidigt ökar känslan av stress och otillräcklighet hos människor. Finns det en koppling mellan hur vi mår och tiden vi tillbringar med sociala medier, dataspel och att vara ständigt uppkopplade? Under kvällen kommer ni få se ett kort utdrag ur musikalen.

DetSynsInte.jpg

Lokalen

skandia.jpg

Filmstaden Skandia

Program

15 mars 2018 18:30 - 20:15

18:30

Time Well Spent Sweden

Intro

18:40

Sissela Nutley, hjärnforskare & musikalen Det Syns Inte

Hur påverkas hjärnan och vårt mentala välmående när vi flyttar vårt naturliga sätt att interagera till digitala forum?

19:20

Martin Forster, psykolog och författare

Skärmarna och familjelivet - hur ska man hantera alla konflikter om skärmtid i familjen på bästa sätt?

19:35

Elin Wallberg, Samsung

Hur ser ett stort techbolag som Samsung på sin roll i att bidra till användarnas "time well spent",  digitala hälsa och välmående?

19:50

Siri Helle, psykolog och författare

Smartare än din telefon. Hur använder du mobilen för att må bättre, bli effektivare och stärka dina relationer?

20:05

Paneldiskussion

Vägen framåt

Om Time Well Spent och Time Well Spent Sweden

Time Well Spent Sweden verkar för en värld där tiden vi lägger på digitala tjänster känns meningsfull och väl investerad. Vi vill inspirera teknikbolag och hjälpa konsumenter – få teknikbolag att ta större ansvar när de skapar sina tjänster och hjälpa konsumenter att bli mer medvetna i sitt teknikanvändande.

 

Bakom initiativet Time Well Spent Sweden står åtta svenska digitala bolag : SCRIINValuesmatchEnjoMindfulness AppenLifesumMatching IDDobermanElsaOcean och FilibabaHorseboy är kreativ partner. Alla verkar för att skapa upplevelser som användarna känner är väl investerad tid.

 

Time Well Spent Sweden startade med inspiration och godkännande från den amerikanska organisationen Time Well Spent (numera en del av Center For Humane Technology​).

Kontakt

Malin Sjöstrand

malin@scriin.se

0734-174174

bottom of page